Марияна Стоянова

Здравейте, аз съм Марияна.

Много от Вас ме познават като моден фотограф.

Това, което не знаете за мен, е че фотографията не е единствената ми страст.

Обичам да готвя. И акцентът е на „обичам“! За мен приготвянето и поднасянето на храна е вълшебен процес – от приготвянето, през стилизирането на чиниите и масата, до начина на поднасяне и консумирането. В годините, някак естествено, двете мои големи страсти се сляха и ето ме пред Вас- като кулирен стилист и фотограф, готов да разкрие тайните на красивия кадър в кулинарията.
Първо беше снимането на храна за удоволствие. Нека си признаем, всеки го прави, когато от ръцете му е излязло съвършеното кулинарно творение, нали?

( А и да не е толкова съвършено 🙂 )

После…реших да се разровя в тайните на кулинарната фотография и да уча. А тайните се оказа много! Постепенно натрупах богат опит и знания, търсейки перфектната композиция, подходящата светлина и цветова палитра, които да вдъхнат живот на кадъра и той да „заговори“.
Накрая…поисках да споделя знанията си! Не всеки има опита да търси информация и времето да я преработва, особено когато си затрупан и с други ангажименти.
Затова реших- ще създам свое „фотокулинарно“ онлайн кътче, където да споделям моите малки тайни и похвати за създаване на апетитни и запомнящи се кадри. И така… добре дошли в моята сбъдната мечта- мястото, в което да покажа на Вас и целия свят колко е важен точният кадър.

Моята мисия

Основната ми мисия е да Ви накарам да се гордеете със себе си и с това, което правите! А ако още не сте заразени от моята страст, кулинарната фотография, пригответе се- наистина е завладяваща!

Ще Ви потопя в нейния свят и ще Ви науча на тънкостите как да направите съвършения кадър. Да, да имате фотоапарат не е достатъчно- вече сигурно го знаете.

За най-любознателните организирах знанията си в онлайн курсове по кулинарна фотография за начинаещи,
където с теоретични модули,практически задачи и дискусионни групи ще Ви запознавам с тънкостите на това изкуство. Защото щастието, точно като ястието, е най-сладко, когато е споделено!

За мен ще е удоволствие да извървим заедно Вашият фотографски път!