Три за щастие

Да си поговорим за един от най-важните компоненти при добрата (кулинарна и не само) фотография)- цветът. С цвят може да бъде предадено всичко- реакции, емоции, настроения, усещания… Цветът е онова, което влияе на мозъка и Ви кара да възприемате по един или друг начин всичко, което виждате. Дори и в природата важи правилото, че колкото е по-ярък обектът, толкова по-голямо внимание привлича върху себе си.

Играта с цветовете, обаче, като всяка игра, си има правила. Първото и най-важно е, че в кулинарната фотография се комбинират максимален брой три цвята. Всички други обекти трябва да бъдат ахроматични или ненаситени, за да се виждат ясно основните визуални акценти. Дали ще изберем хармонични комбинации, носещи спокойствие или контрастни комбинации, привличащи внимание, дали цветът да е акцент или доминиращ ще зависи от това, което искаме да предадем на зрителя.

три за щастие

Звучи Ви сложно и досадно? Не се плашете!


В курса ще опознаем цветните схеми от колелото на цветовете или теорията на комбиниране на цветове, ще се упражняваме практически и ще овладеем силата на цветовете бързо и ефективно.